Skip to content

– Jobber for at Helgeland skal bli det beste stedet å jobbe og bo i hele landet

Møt vår prosjektleder Ida Glørstad Jørgensen på vårt kontor i Brønnøysund.

Ida Glørstad Jørgensen hjelper gründere og etablerte virksomheter i sørlige deler i Helgeland med å finne nye muligheter for å skape verdi for seg selv og samfunnet.

Hva jobber du med?

Jeg jobber for at Helgeland skal bli det beste stedet å jobbe og bo i hele landet! Mer spesifikt jobber jeg mye mot gründere og etablerte virksomheter i sørlige deler i Helgeland, og forsøker å bistå de med å utvikle seg og finne nye muligheter for å skape verdi for seg selv og samfunnet.

Jeg er så heldig å få jobbe med mange forskjellige næringer, og som prosjektleder for Opplevelsesnettverket Brønnøysund og Vega har jeg vært så heldig å bli ekstra godt kjent med reiselivs- og opplevelsesnæringa, og synes det er utrolig spennende å få følge bedrifter i en næring som er i vekst.

Samtidig holder jeg på med å jobbe frem et prosjekt som har fått navnet GNISTEN. Prosjektet blir det første tverrkommunale næringssamarbeidet på Sør-Helgeland og skal bidra til at vi får etablert felles arenaer for samhandling, læring, nye koblinger, sparring, utvikling og vekst i regionen – samspill skaper tross alt vekst!

 

Hva brenner du for?

Jeg brenner for kunnskap, samspill, utvikling og kvalitet! Jeg har stor tro på at veien til utvikling og kvalitet er gjennom kunnskap og samspill.

Da jeg tok denne jobben høsten 2021 var det med bakgrunn i et sterkt ønske om å få være med på laget og lære av andre i regionen, og å få lov til å bistå andre på veien mot at heile Helgeland skal vokse og skape verdier for de som bor og jobber her.

Jeg har virkelig troa på at vi som bor og jobber i regionen kan spille hverandre gode og få løftet både næringslivet og regionen gjennom å lære av hverandre.

 

Faglig bakgrunn?
Jeg er selvutnevnt evig student, noe som har ført til hele ni års skolegang etter videregående. Jeg synes det er utrolig spennende å lære nye ting, ikke minst kiler det litt ekstra i skålten når jeg oppdager paralleller og koblinger mellom ulike fag slik jeg gjorde da jeg tok mastergraden min i innovasjon, entreprenørskap og samfunn ved NTNU.

Fra tidligere har jeg også en bachelor i statsvitenskap og sosiologi fra NTNU, en bachelor i juss og administrasjon fra Høgskolen i Molde og et årsstudium i personalledelse og kompetanseutvikling fra Nord Universitet.

 

Hva gjør du på fritida?

Jeg er definitivt et sommermenneske og elsker å være ute i naturen når gradestokken bikker oppover. Jeg er veldig glad i å oppleve nye ting, se nye steder og lage nye minner, derfor forsøker jeg å reise så ofte jeg kan.

Ellers er jeg veldig sosial av meg, og liker godt å omgås andre, om det skulle være over en kaffekopp, ropende på en konsert eller under en kajakktur.

 

En liten funfact om deg selv?

Nyfrelst og litt sta Helgelending – jeg er opprinnelig Hitterværing og har bodd mange år i Trondheim.

Mens jeg fortsatt bodde i Trondheim møtte jeg min nåværende samboer som er oppvokst og fastboende i Brønnøysund. Jeg ble så stormforelska at jeg ikke engang spurte ham om det var greit at jeg flytte inn, jeg bare kom med flyttelasset mitt nordover.

Når jeg bestemmer meg for noe, så må jeg bare få det til. Vi har bodd sammen ei stund nå, så det ser heldigvis ut til at han ikke var så sterkt imot det.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.