Skip to content

Lokka hjem av Kandidat Helgeland

Åsta Halse (25) følte at storbyen ikke var helt for henne. Det førte henne til Kunnskapsparken Helgeland.

Åsta Halse

Åsta, som opprinnelig er fra Ballstad, men som flytta til Plurdalen med familien som 15-åring, er nå kommet hjem med en fersk master i Studier av kunnskap, teknologi og samfunn. Første stopp på karrierestigen er stillingen som trainee i Kunnskapsparken Helgeland.

Ville nordover

– Jeg var usikker på hvor jeg skulle, men visste at jeg ville starte som trainee. Etter å ha søkt på traineestillinger rundt omkring i hele landet, fikk jeg kontakt med Kunnskapsparken Helgeland. Her fikk jeg høre om traineeprogrammet Kandidat Helgeland – som virka veldig fristende. Etter seks år sørpå ville jeg nordover. Jeg søkte, fikk jobben her, og nå er faktisk Kandidat Helgeland en av prosjektene jeg jobber med, forteller Åsta.

Hun er svært fornøyd med å ha funnet en jobb relatert til utdannelsen, og at hun kan bo i nærheten av familien i Plurdalen.

– Jeg elsker å ha naturen så tett på som vi har her på Helgeland, og i helgene er jeg ofte på tur. Nærheten mellom kyst og innland som vi har her er helt spesiell, sier Åsta.

Overrasket hver fredag

Hun er kommet godt i gang i jobben på Kunnskapsparken Helgeland, og kalenderen fylles opp. I tillegg til å medvirke i forskjellige prosjekter, så innebærer det å være trainee deltakelse på lederkurs og samlinger med de tjue andre traineene Åsta har på kullet sitt, som jobber i bedrifter rundt omkring på Helgeland.

– Jeg blir like overraska hver fredag kl 16 over at det har gått ei heil uke. Jeg føler meg veldig heldig som har fått dette som min første jobb – jeg har varierte oppgaver i et godt, ungt og innovativt miljø, sier Åsta.

Trainee nr. 10

– Vi har truffet blink igjen, sier Monica Paulsen, daglig leder i Kunnskapsparken Helgeland.
Åsta er trainee nummer ti som ansettes i selskapet, og totalt er 168 unge ansatt i bedrifter og offentlige virksomheter på Helgeland gjennom Kandidat Helgeland siden 2010.

– Åsta bidrar allerede godt inn i utviklingsarbeidet, med fersk kompetanse og ung energi! Så skal vi sørge for at hun får faglig utvikling, spennende oppgaver og nettverk til våre mange samarbeidspartnere. Vi satser på at hun vil trives på Helgeland, sier Monica.

Les mer om Kandidat Helgeland her!

Velkommen til oss, Åsta!

PS! Vi har tre nytilsatte til denne høsten, hils på:

Joachim Hjartøy her!

Eli Anita Åstrøm her!

Rune Finsås Einrem her!

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.