Skip to content

Samler unge ledertalenter

Rotary Youth Leadership Awards (RYLA) er et lederprogram der unge talenter i alderen 18-35 år, som har en lederrolle eller som i framtida ønsker å være i en, kan søke om å få være med. RYLA er et bidrag for å ta vare på og beholde attraktiv arbeidskraft i nord.

Lederprogram RYLA

For første gang samles unge lederspirer på Helgeland, gjennom lederprogrammet Ryla Nord-Norge. Kunnskapsparken Helgeland er godt representert.

Kom gjennom nåløyet

Av de som søkte og kom gjennom nåløyet her på Helgeland er forretningsutvikler Gøran Brede Busch på Kunnskapsparken Helgeland. Med bakgrunn fra bank startet han i Kunnskapsparken i høst.

– Jeg ble oppfordret av min arbeidsgiver til å søke på RYLA-programmet, og kunne ikke la sjansen gå fra meg.  Å være med her lærer meg mer om meg selv og hvordan jeg fungerer i min rolle i jobbsammenheng. Det mest positive med programmet er alle menneskene jeg treffer, både andre deltakere og mentorer fra et vidt spekter av bedrifter og organisasjoner. På god nummer to står et solid faglig innhold, sier Busch.

Programmet bygger på tre kunnskapstråder; personlig utvikling, bevisstgjøring på karriere og jobbmuligheter lokalt og styrking av personlige nettverk, og gjennomføres i de fire nordnorske byene Bodø, Tromsø, Alta og Mo i Rana.

Inspirasjon til framtidas ledere

– Målsettingen med RYLA er å gi framtidas ledere impulser og idéer til godt lederskap innen næringsliv, organisasjonsliv og forvaltning, forteller Tone Jacobsen i Kunnskapsparken Helgeland. Hun er mentor i programmet, sammen med representanter fra Innovasjon Norge, MBA Entreprenør, Sec Data,

Programmet arrangeres av RYLA lokale Rotaryklubber i samarbeid med Sparebank 1 Nord-Norge, Nordnorsk Lederutvikling (NNL) og BDO.

– Deltakerne er i ulike stadier av sin profesjonelle utvikling; noen er allerede ledere eller ansatte i virksomheter. Noen er studenter, noen har planer om å etablere egen virksomhet og andre har gode forutsetninger for å bli ledere. Målet er å få øynene opp for mulighetene vi har her, forteller Jacobsen.

På bildet:

Unge lederspirer (stående f.v.), Vegar Jakobsen Bæhr, Sametinget, Tone Norum, Kystinkubatoren, Malin Maria Mathisen, SpareBank 1 Helgeland, Bente Helen Sund, Hydro Fish Care/ Herøy Servicebåt, Sandra Olsen, MIP Industrinett, Oskar Møllersen, Atea, Anna-Viktoria Bjørsvik, student, David Aleksander Bjørsvik, student, Erlend Korsnes Ervik, Coop Prix Korgen og Gøran Brede Busch, Kunnskapsparken Helgeland.

Deres mentorer er Dagfinn Christensen, Mo i Rana Rotaryklubb (f.v.), Bjørn Grytten, Sec Data, Olaf Havdal, kursholder i NNL, Trond Olsen, BDO, Trond Harry Hansen, MBA Entreprenør, Tone Jakobsen, Kunnskapsparken Helgeland og Elin Rønning, Innovasjon Norge.

Les hva Rana Blad skriver om saken her!

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.