Skip to content

Rekordstort trainee-kull i drift

Helgelandskysten viser seg fra sin beste side for nye helgelendinger; en nydelig tur opp magiske Vegatrappa, middag på Vega Havhotell - og lederkurs på Verdensarvsenteret.

Kandidat Helgeland startet i høst med et rekordstort trainee-kull, og denne uka har 22 nye traineer fra ulike virksomheter på Helgeland hatt samling på Vega.

I løpet av 12 år har trainee-ordningen bidratt med 147 kandidater totalt. 55 prosent av dem med mastergrad og 45 prosent med bachelorgrad. Det er viktig for hele regionen å sikre framtidig nøkkelkompetanse.

Ordningen er et bredt samarbeid mellom flere aktører, noe som gjør at det skapes et sterkt nettverk, både mellom virksomhetene og traineene, og ikke minst mellom de unge gjennom et skreddersydd kompetanseprogram traineene deltar på.

Trainee-samling Vega 2021

Samarbeid om rekruttering?

Sammen finner vi gullkandidatene! Vår erfaring er at når vi samarbeider om å synliggjøre spennende jobbmuligheter, er det mange som søker seg til vår region. Kunnskapsparken Helgeland bistår i rekrutteringsarbeidet, og tilrettelegger et faglig og sosialt opplegg som alle traineene får delta på. Traineene blir en del av et nettverk med andre i samme situasjon og blir kjent med folk på kryss og tvers av bransjer.

Har din virksomhet behov for å rekruttere inn ny og fersk kompetanse? Ta kontakt med oss for en nærmere prat om muligheter for samarbeid.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.