Skip to content

Mulighetsstudien på Hemnesberget

Kan Præstengbrygga på Hemnesberget bli Helgelands neste store Kulturelle fyrtårn? Vi har bistått Kulturbrygga AS, Hemnes kommune og Helgeland museum om å undersøke mulighetene for å gjøre de ærverdige lokalene på Præstengbrygga til et attraktivt formidlingssenter på Hemnesberget.

Illustrasjon: Tanken Arkitektur

Vi har bistått Kulturbrygga AS, Hemnes kommune og Helgeland museum om å undersøke mulighetene for å gjøre de ærverdige lokalene på Præstengbrygga til et attraktivt formidlingssenter på Hemnesberget. Tanken Arkitektur har bistått i arbeidet flotte skisser!

Kulturbrygga AS bestående av Ivar Præsteng, Bjørn Bonsaksen, Eilert Præsteng, har sammen med Kunnskapsparken Helgeland og representanter fra Hemnes kommune, Helgeland museum og næringsliv utgjort prosjektets styringsgruppe.

Illustrasjon: Tanken Arkitektur

Kulturbrygga AS har en visjon om å etablere et kultursenter for å synliggjøre en rik og unik historie knyttet til båt- og håndverkshistorie i Hemnes og omkringliggende kommuner på Helgeland. En historie med lokale, regionale, nasjonale og internasjonale perspektiver.

Kultursenteret, med formidling av båt- og håndverkshistorie som kjernevirksomhet, skal kobles sammen med andre miljø og sammen skal disse etableringene bli et «kulturelt fyrtårn» i regionen.

Illustrasjon: Tanken Arkitektur

Gjennom lokale innspillsrunder og kartlegging har vi samlet ønsker og behov i en mulighetsstudie som skal brukes som et verktøy i det videre arbeidet med å realisere planene.

Illustrasjon: Tanken Arkitektur

 

På bildet: Torbjørn, Ivar Præsteng, Bjørn Bonsaksen, Eilert Præsteng og Vilde.

 

Tusen takk til alle sammen for det gode samarbeidet!

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.