Skip to content

-Ny kompetanse + erfaring = dynamitt

Vi er snart klare for å sette i gang et nytt kull traineer gjennom Kandidat Helgeland, og under næringslivskonferansen Gallaria i Mo i Rana nylig fikk vi høre om betydninga denne ordninga har for næringslivet i regionen. 

Kandidat Helgeland.

Traineeordningen skal bidra til befolkningsvekst på Helgeland og sikre relevant kompetanse til arbeidslivet. Siden 2010 har 147 traineer med høyere utdanning blitt rekruttert til Mo i Rana, Mosjøen, Lovund, Sandnessjøen, Hemnes og Brønnøysund.

Terje Ditlefsen fra Celsa Armeringsstål har rekruttert en rekke traineer til Elkem og Celsa. Han hadde mye godt å si om ordningen, og om forskjellen disse kandidatene har gjort for bedriften.

– Vi blir nesten irritert over hvor fort de tar det. Det er ny kompetanse som kommer inn, og når vi kombinerer det med fagkompetansen vi har i industrien, så blir det dynamitt!

Gallaria 2022

Terje Ditlefsen ved Celsa Armeringsstål og prosjekleder Stian Heggli Kleftås om Kandidat Helgeland på scenen under Gallaria 2022.

Gjennom Kandidat Helgeland er deltakeren ansatt i en virksomhet i ett år med muligheter for fast ansettelse etter endt traineeperiode. Traineene deltar også på et kompetanseprogram som består av et praktisk lederkurs, bedriftsbesøk, studietur og ulike nettverkssamlinger.

Stian Bohlin fra Helgeland Betong benyttet også anledningen til å framsnakke rekruttering gjennom traineeordningen.

Vi takker for anbefalingene og for fine innblikk i hva traineene har betydd for utvikling og innovasjonskraft i bedriftene.

De 147 traineene som er rekruttert til våre samarbeidspartnere gjør en stor forskjell for Helgeland, og snart skal vi ta imot et nytt kull. Vi gleder oss!

Gallaria 2022

Stian Heggli Kleftås var selv trainee hos oss i fjor – nå er han prosjektleder, og jobber blant annet med Kandidat Helgeland.

Kandidat Helgeland er en regional traineeordning for Helgeland, etablert av Kunnskapsparken Helgeland. Ordningen er finansiert av deltakende bedrifter med støtte fra Nordland fylkeskommune.

Kandidat Helgeland samarbeider med de tre øvrige traineeordningene i Nordland, Trainee Salten, Trainee Narvikregionen og Look North Trainee.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.