Skip to content

Suksess med trainee-ordning

78 prosent av de nyutdannede og eventyrlystne deltakerne i traineeordninga Kandidat Helgeland blir værende i regionen.

147 kandidater har vært med på trainee-ordninga siden oppstarten i 2010. Av disse har:

  • 47 prosent master.
  • 53 prosent bachelor.
  • 91 prosent takket ja til fast stilling.
  • 78 prosent blitt værende i regionen!

Gjennom Kandidat Helgeland er deltakeren ansatt i en virksomhet i ett år med muligheter for fast ansettelse etter endt traineeperiode. Traineene deltar også på et kompetanseprogram som består av et praktisk lederkurs, bedriftsbesøk, studietur og ulike nettverkssamlinger.

Traineeordningen skal bidra til befolkningsvekst på Helgeland og sikre relevant kompetanse til arbeidslivet. Siden 2010 har 147 traineer med høyere utdanning blitt rekruttert til Mo i Rana, Mosjøen, Lovund, Sandnessjøen, Hemnes og Brønnøysund.

De første av årets stillingsutlysninger er ute nå, du finner dem her:
https://www.kandidathelgeland.no/sok-jobb/
(flere stillinger kommer, så følg med!)

Kandidat Helgeland er en regional traineeordning for Helgeland, etablert av Kunnskapsparken Helgeland og ledes av et prosjektteam bestående av Stian Heggli Kleftås, Torbjørn Aag og Caroline Moen Eide (for tida i permisjon). Ordningen er finansiert av deltakende bedrifter med støtte fra Nordland fylkeskommune.

Kandidat Helgeland samarbeider med de tre øvrige traineeordningene i Nordland, Trainee Salten, Trainee Narvikregionen og Look North Trainee.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.